vrachtwagen

Dat betekent natuurlijk wel dat je moet geslaagd zijn in het vierde jaar BSO, TSO, KSO of ASO. De opleiding van vrachtwagenchauffeur is een BSO-opleiding die je ook bij de VDAB of via volwassenonderwijs kan volgen.

Wat zouden we zonder vrachtwagens en vrachtwagenchauffeurs zijn?

Niets! Een vrachtwagenchauffeur verdient net zoveel respect omdat de economie niet meer zou zijn indien er geen vrachtwagenchauffeurs waren. Denk maar eens na over de alledaagse dingen in het leven. Zoals naar de supermarkt gaan, bijvoorbeeld. Zonder de vrachtwagenchauffeurs zou je lievelingschocolade wel niet meer in de winkelrekken pronken. Vergeet ook niet dat vrachtwagens noodzakelijk zijn voor recyclagedoeleinden. Dankzij dit soort voertuigen kan het huishoudelijk afval van gezinnen, bedrijven en fabrieken worden opgehaald.

Eeuwig onderweg

Als vrachtwagenchauffeur lijkt het alsof je eeuwig onderweg bent. Verschrikkelijk? Nee, toch niet. Want het kan best leuk zijn om het beroep uit te oefenen. Zo kan je de baan op met een tweede bestuurder die je aflost wanneer het jou te zwaar wordt. En zelf ben je ook gebonden aan rusttijden en dergelijke meer. Wist je zelfs dat je de cabine van je vrachtwagen kan inrichten naar keuze? Ikzelf ken veel vrachtwagenchauffeurs die hun koffiezetmachine niet meer kunnen missen in hun vrachtwagencabine.